sok z pigwy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    1.20 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce pigwy obrać z pestek i dać do słoja. Zasypać cukrem. Jak cukier się cały rozpuści to przecedzić i przelać do butelek. Doskonały do herbaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 26.09.2012 16:21
potwierdzam, że dobra taka herbatka, zawzze robię na całą zimę
Barbara/zuza22_85 19.02.2012 21:24
nie robiłam
Sylwia56 19.02.2012 13:54
jest pyszny
Zoso 29.11.2011 20:28
idealny do herbaty
noculos 30.10.2011 18:26
ciekaw
noculos 30.10.2011 18:26
ciekaw
noculos 30.10.2011 18:26
ciekaw
Stenka 29.08.2011 12:13
Robię co roku
Margo1 30.09.2010 19:13
a nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat