sok z mięty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięta

    20 gałązek
  • cukier

    1 kg
  • Kwas cytrynowy Prymat

    20 g
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wodę zagotować+ kwasek cytrynowy i ostudzić

zalać gałązki mięty i odstawić na 24 godz.

zlać+ 1 kg cukru i gotować aby powstał syrop.

sok jest rewelacyjny na upały, może stać w lodówce lub pasteryzuję go w słoikach na zimę

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.06.2013 10:15
kiedyś piłam , dobry był
adelajda 01.09.2012 07:48
super !
parysek10 24.07.2012 13:27
idealny dla ochłody
octo 24.07.2012 10:54
uwielbiam herbate mietowa raz na jakis czas a mam miete w doniczce zrobie sobie ten sok

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat