Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z malin i czarnego bzu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarny bez 1 kg.
maliny świeże 1/2 kg.
cukier 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: sok z malin i czarnego bzu

owoce przebrać,oczyścić,umyć i zasypać cukrem najlepiej na noc,następnego dnia zagotować w garnku na wolnym ogniu,po zagotowaniu się przecedzić przez gęste sito lub lnianą ściereczkę,po czym wlewać do umytych słoików jeszcze gorący sok,szczelnie zakręcać,odwrócić do góry dnem po wystudzeniu wynieść w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.05.2014 12:33
bardzo lubię
Grazyna0211 03.02.2014 17:53
fajne połączenie na pewno jest świetny na przeziębienie
IKrakowianka 14.01.2014 14:15
świetny smak
Beata23 24.10.2013 22:13
smaczny i zdrowy
pajbek 14.09.2013 04:58
O zapasiki rosną :-) tak trzymać!
Ania321 13.09.2013 17:48
na zimę jak znalazł :)
Kulinarna Ja 13.09.2013 17:06
mmm pewno niebo w gębie?
Mniam 13.09.2013 16:18
Świetny zrobiłaś sok. To taka ekstra bomba na przeziębienie.
adelajda 13.09.2013 15:54
Ja poproszę o słoiczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak