sok z jabłek i czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 kg
  • jabłka

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić na mniejsze części. Jabłka umyć, pokroić na mniejsze części. Składniki wycisnąć w sokowirówce. Gotowe.
Sam sok z kapusty smakuje tylko mi, ale po dodaniu jabłek zyskuje na smaku i udaje mi się przekonać do jego picia innych.
Smacznego.
caralajna
Kapusta sama po wyciśnięciu soku nadaje się do kiszenia, trzeba dodać wodę i sól i poczekać parę dni. Pije się sam kiszony sok.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 27.09.2014 23:50
Nie piłam takiego soku, ale chętnie bym spróbowała.
mirosława4 27.09.2014 15:26
ciekawe połączenie smaków i jaki piękny kolorek :)
Ola1young 27.09.2014 14:44
ciekawe połączenie warzywa z owocem :)
Magula 27.09.2014 14:09
Ciekawe połączenie, nie piłam takiego soku
ice cubes 27.09.2014 13:40
ciekawe połączenie :)
IZABELA29 27.09.2014 13:00
takiego nie robiłam a nawet nie piłam
fotoviderek 27.09.2014 12:44
Ciekawe połączenie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat