Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z jabłek i czerwonej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
jabłka 2 kg

Porada

Kapusta sama po wyciśnięciu soku nadaje się do kiszenia, trzeba dodać wodę i sól i poczekać parę dni. Pije się sam kiszony sok.

Przepis i sposób przygotowania na: sok z jabłek i czerwonej kapusty

Kapustę pokroić na mniejsze części. Jabłka umyć, pokroić na mniejsze części. Składniki wycisnąć w sokowirówce. Gotowe.
Sam sok z kapusty smakuje tylko mi, ale po dodaniu jabłek zyskuje na smaku i udaje mi się przekonać do jego picia innych.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 27.09.2014 23:50
Nie piłam takiego soku, ale chętnie bym spróbowała.
mirosława4 27.09.2014 15:26
ciekawe połączenie smaków i jaki piękny kolorek :)
Ola1young 27.09.2014 14:44
ciekawe połączenie warzywa z owocem :)
Magula 27.09.2014 14:09
Ciekawe połączenie, nie piłam takiego soku
ice cubes 27.09.2014 13:40
ciekawe połączenie :)
IZABELA29 27.09.2014 13:00
takiego nie robiłam a nawet nie piłam
fotoviderek 27.09.2014 12:44
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak