Sok z czarnych jeżyn

Sok z czarnych jeżyn

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    1 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte jeżyny wrzucamy do sokownika lub sokowirówki i uzyskujemy sok. Przelewamy całość do garnka i dodajemy cukier wraz z sokiem z cytryny. Całość podgrzewamy do wysokiej temperatury aż cukier się rozpuści. Wlewamy gorący sok do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kloruś

05.09.2015 18:34
chętnie bym skosztowała!

Mniam

05.09.2015 15:40
Pyszny, bardzo taki lubię.

adelajda

05.09.2015 15:25
smaczny soczek

aginaa

05.09.2015 14:44
bardzo lubie taki soczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat