Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnych jeżyn

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jeżyny 1 kg
cukier 0,5 kg
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnych jeżyn

Umyte jeżyny wrzucamy do sokownika lub sokowirówki i uzyskujemy sok. Przelewamy całość do garnka i dodajemy cukier wraz z sokiem z cytryny. Całość podgrzewamy do wysokiej temperatury aż cukier się rozpuści. Wlewamy gorący sok do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 05.09.2015 18:34
chętnie bym skosztowała!
Mniam 05.09.2015 15:40
Pyszny, bardzo taki lubię.
adelajda 05.09.2015 15:25
smaczny soczek
aginaa 05.09.2015 14:44
bardzo lubie taki soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak