Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sok z czarnych jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg jagód czarnych
1 kg cukru

Przepis i sposób przygotowania na: sok z czarnych jagód

Jagody oczyścić. Owoce zasypywać cukrem warstwami, przykryć i wynieść na 24 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie przełożyć przez na sito które ustawione jest na naczyniu zbierającym sok- zostawić na kilka godzin aż sok wycieknie. Owoce można lekko wycisnąć drewnianą łyżką- by lepiej i dokładniej wyciekł sok. Powstały sok wlać do butelek. Chwilę je zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak