sok z czarnych jagód

sok z czarnych jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    25 dkg
  • woda

    1/2 szkl.
  • jagody

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody zmiksować. Wodę zagotować z cukrem dodać jagody i wymieszać. Podgrzać i gorący nakładać do słoików. Pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

01.03.2013 16:16
pyszny i aromatyczny

Beata73

27.09.2012 18:09
rzadko spotykany w polskim domu

Beata73

27.09.2012 18:09
rzadko spotykany w polskim domu

Beata73

27.09.2012 18:09
rzadko spotykany w polskim domu

Beata73

27.09.2012 18:09
rzadko spotykany w polskim domu

Beata73

10.04.2012 11:52
super

Beata73

10.04.2012 11:52
super

usmiech

24.11.2011 17:20
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat