Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

sok z czarnej porzeczki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka
1 kg
czerwona porzeczka
50 dag
cukier
3,5 kg
woda
3,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: sok z czarnej porzeczki

Czarne oraz czerwone porzeczki dokładnie myjemy, odrywamy szypułki. Następnie zalewamy je 3,5 litrami wody i gotujemy je od zagotowania przez około 15 minut. Następnie dodajemy do soku cukier i zagotowujemy. Gorący sok wlewamy do wyparzonych wcześniej słoików, bardzo mocno zakręcamy i odstawiamy słoiki do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak