Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok z czarnego bzu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałych owoców czarnego bzu 2 kg
wody 2 szkl
cukier na litr soku 0,5 kg
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sok z czarnego bzu

Czarny bez obrać z szypułek, opłukać, przełożyć do garnka, gotować na wolnym ogniu do popękania owoców. Następnie zdjąc garnek z ognia, przecedzić sok przez sito.
Do gorącego soku wsypać cukier, dodać sok z cytryny, mieszając doprowadzić do zagotowania.
Przelać sok do wyparzonych butelek, zakręcić , pasteryzować przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 03.09.2016 09:12
Trzeba się będzie wybrać na ten bez.
Renataj 01.09.2016 22:18
Doskonały na jesienne chłody:)
benka 01.09.2016 19:39
pyszny sok, dobry na zaziębienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak