Sok z czarnego bzu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bez czarny

    1 kg
  • liście wiśni

    400 sztuk
  • woda

    4 l
  • cukier

    3 kg
  • cytryna

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bez i liście wiśni umyć na durszlaku. Do garnka wlać wodę, wrzucić bez, cytrynę i liście. Zagotować. Po 15 minutach wyłączyć i odstawić na godzinę. Po tym czasie wywar odcedzić i zagotować z cukrem. Gotować 10 minut i gorącym sokiem napełniać butelki lub słoiczki. Nie trzeba pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat