Sok z czarnego bzu

Sok z czarnego bzu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • owoc czarnego bzu

    1,5 kg
  • cukier

    6 szklanek
  • woda

    6 szkanek
  • Kwas cytrynowy Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy czarny bez z cukrem, wodą i szczyptą kwasku. Następnie gotujemy sok mniej więcej 2-2,5 godziny, przecedzamy go przez sito i gotujemy jeszcze połowę czasu. Przelewamy sok do butelek i pasteryzujemy około 15 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.05.2012 20:04
ciekawy przepis
Dorota37 23.05.2012 06:14
smaczne i zdrowe
Tika4444 05.05.2012 08:22
super pomysl
Dorota37 29.04.2012 14:11
super
berys18 23.04.2012 09:15
samo zdrowie
Jodaj 02.04.2012 08:43
dobry nawet bardo :)
Ada-Gaba 04.03.2012 10:36
dobry
Wacław 27.02.2012 08:32
smaczny i zdrowy
Dorian 22.02.2012 08:32
pycha
Dorian 05.02.2012 14:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat