Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok wiśniowo-jabłkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1 kg
jabłka 1 kg
sok z cytryny
cukier 30 g

Porada

podawać schłodzone

Przepis i sposób przygotowania na: Sok wiśniowo-jabłkowy

Umyte i wysuszone wiśnie drylujemy za pomocą drylownicy. Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd. Owoce miksujemy w sokowirówce. Dodajemy sok z cytryny. Całość mieszamy. Jeżeli chcemy uzyskać 2 warstwy oddzielnie miksujemy owoce i najpierw lejemy sok owocowy a potem wiśniowy. Jeżeli wiśnie są bardzo kwaśne opcjonalnie słodzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.08.2015 15:51
lubię taki sok bardzo
Saga123 11.08.2015 18:40
fajne połączenie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak