Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok przecierowy z dyni, jabłek i pomarańczy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg dyni (bez skóry)
1 kg jabłek
1,5 l wody
sok z 3 pomarańczy
sok z 4 cytryn
2 łyżki miodu

Przepis i sposób przygotowania na: Sok przecierowy z dyni, jabłek i pomarańczy

Umyte, obrane jabłka i dynię, kroimy w mniejszą kostkę. Gotujemy w wodzie do miękkości. Studzimy, dodajemy miód i soki w cytrusów. Miksujemy blenderem na gładką masę, przecieramy na wszelki wypadek przez sitko. W zależności od tego jak bardzo soczyste są owoce, może wyjść sok o różnej konsystencji. Jeżeli obawiacie się, że wyjdzie za rzadki, możecie odcedzić dynie z jabłkami, zmiksować, a na koniec dodawać wodę z miodem i sokiem z cytryn i pomarańczy, w odpowiedniej dla Was ilości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.05.2017 14:24
samo zdrowie
Ola1young 22.04.2017 19:34
pysznie i zdrowo :)
Aleksandra/Olcia 22.04.2017 18:54
samo zdrowie!
mysza75 21.04.2017 15:21
pyszny zdrowy soczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak