Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok pomidorowy z bazylią

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
cukier 2 łyżki
estragon 1/2 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sok pomidorowy z bazylią

Pomidory umyć, przepołowić i wyciąć "środki". Dodać obraną i pokrojoną w plastry cebulę. Następnie zmiksować przy pomocy blendera na papkę. Dodać liście laurowe, bazylię, estragon, oliwę i cukier. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zagotować, po czym przetrzeć przez sito lub specjalny przecierak. Gotowy sok rozlać do butelek. Pasteryzować 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.11.2013 23:21
wspaniały i jaki bogaty w witaminki
sanielcia 29.11.2013 12:22
bardzo fajny przepis na soczek
Jadwiga/Jaga85 29.11.2013 12:21
Z bazylią- super!!!!
Piotr-21 29.11.2013 11:37
pyszny sok
Barbara/zuza22_85 29.11.2013 11:32
bardzo dobry
krystyna330 29.11.2013 10:54
robię bardzo podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak