Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok marchewkowo-jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 kg
jabłka 1,5 kg
cytryna 0,5
miód ewentualnie
sok bananowy 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sok marchewkowo-jabłkowy

Marchew obrać, dokładnie umyć, osuszyć. Przepuścić przez sokowirówkę. Następnie przecedzić przez gazę żeby otrzymać rzadki sok bez miąższu (to zależy od tego jaką mamy sokowirówkę, ja mam kiepską ;)). Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Również przepuścić przez sokowirówkę i przecedzić przez gazę.
Oba soki wlać do jednego naczynia. Dodać sok z zielonych bananów (z kartonu), sok z wyciśniętej połówki cytryny i zamieszać. Jeśli jabłka były kwaśne można dosłodzić do smaku miodem. Podawać od razu. Można dobę przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 24.02.2014 14:53
smaczny i zdrowy
Rafał10 06.07.2013 22:34
pyszny soczek :) samo zdrowie !
jozefinach 06.07.2013 14:52
Sok prezentuje się bardzo smakowicie.
Ada-Gaba 05.07.2013 12:50
zdrowy i smaczny soczek
Katarzyna59 05.07.2013 07:13
zdrowy i smaczny soczek
iwi 05.07.2013 00:12
Pożyje po takim soku.
Ania321 04.07.2013 23:47
domowy najlepszy :)
Beatris 04.07.2013 23:38
Napiłabym się teraz takiego soczku.
eMMe 04.07.2013 23:01
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak