Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok marchew-jabłko-pomarańcza

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 600 gram
jabłka 600 gram
sok z pomarańczy 100 ml
woda

Porada

Wedle uznania sok można posłodzić.

Przepis i sposób przygotowania na: Sok marchew-jabłko-pomarańcza

Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wrzucamy do garnka. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do marchwi. Całość zalewamy taką ilością wody, aby pokrywała zawartość garnka. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż marchew będzie bardzo miękka. Następnie miksujemy dokładnie blenderem i przecieramy przez gęste sitko. Dodajemy sok z pomarańczy i w razie potrzeby trochę przegotowanej wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 10.03.2015 07:49
uwielbiam, samo zdrowie
paula191919 08.03.2015 23:48
oj same pyszności i zdrowe witaminki :D:D
Habibi 10.02.2015 11:58
robię takie soki przecierowe, ale zawsze gotuję marchewki w całości lub w grubych plasterkach, a jabłka duszę w cząstkach :)
Renataj 10.02.2015 10:54
Smaczny i zdrowy:)
mzap88 10.02.2015 10:41
samo zdrowie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak