Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok malinowy

Maliny myjemy i pozostawiamy aby woda ociekła. W dużym słoiku układamy warstwami maliny i cukier. Odstawiamy na kilka dni w ciepłym lecz zacienionym miejscu. Po kilku dniach gdy maliny puszczą sok odcedzamy go nie wyrzucając pozostałości z owoców (przydadzą się). Sok należy zagotować a powstałą pianę usuwamy. Gorący sok przelać do butelek, zakręcić i odstawić zakrętką w dół. Nie pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak