Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok jagodowy z całymi owocami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 1 litr
cukier 400 gram

Porada

Jagody ze słoika można wykorzystać jako dodatek do jogurtów i ciast.

Przepis i sposób przygotowania na: Sok jagodowy z całymi owocami

Jagody dokładnie umyć i osuszyć na sicie.Przełożyć do garnka, zasypać cukrem.Wymieszać.Odstawić na godzinę, w międzyczasie mieszając 2-3 razy.Po tym czasie całość zagotować i przełożyć do czystych, wyparzonych słoiczków.Dokładnie zakręcić.pasteryzować 20 minut.Przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2016 12:10
bardzo lubię jagody
adelajda 07.08.2015 10:34
Też takie lubię :))
gusia1000 06.08.2015 12:59
Robię jagody na zime.
mirosława4 05.08.2015 21:05
trochę dziwny ten sok ja nazwałabym kompot lub jagody w cukrze :) to tylko taka moja sugestia
agaK. 05.08.2015 18:14
Przydały by się zimą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak