Sok jagodowy z całymi owocami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    1 litr
  • cukier

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jagody dokładnie umyć i osuszyć na sicie.Przełożyć do garnka, zasypać cukrem.Wymieszać.Odstawić na godzinę, w międzyczasie mieszając 2-3 razy.Po tym czasie całość zagotować i przełożyć do czystych, wyparzonych słoiczków.Dokładnie zakręcić.pasteryzować 20 minut.Przechowywać w chłodnym i ciemnym pomieszczeniu.
Helena63
Jagody ze słoika można wykorzystać jako dodatek do jogurtów i ciast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 05.07.2016 12:10
bardzo lubię jagody
adelajda 07.08.2015 10:34
Też takie lubię :))
gusia1000 06.08.2015 12:59
Robię jagody na zime.
mirosława4 05.08.2015 21:05
trochę dziwny ten sok ja nazwałabym kompot lub jagody w cukrze :) to tylko taka moja sugestia
agaK. 05.08.2015 18:14
Przydały by się zimą.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat