Sojowe leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety sojowe

    100 g
  • papryka

    2
  • cebula

    1
  • pomidory

    500 g
  • bulion warzywny

    500 ml
  • Dodatki:

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sojowe leczo foto
1 op sojowych kotletów alla schabowy ( 100 g )
2 czerwone papryki
1 duża cebula
500 g pomidorów
1 łyżka koncentratu pomidorowego z ziołami
ok. 300 ml bulionu warzywnego
2 liście laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
do smaku :
sól morska
pieprz cayenne
czerwona czubryca
cukier
pieprz czarny
czosnek granulowany
dodatkowo :
bulion warzywny do kotletów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

W garnku zagotować około 500 ml bulionu warzywnego. Wrzucić do niego kotlety sojowe, zakryć pokrywką i tak zostawić na około 5-7 minut. Po tym czasie odcedzić, przestudzić i pokroić w paski.
Krok 2 - Sojowe leczo foto
Papryki, pomidory umyć, z pomidorów można zdjąć skórę a papryki pozbawić gniazd nasiennych. Cebulę obrać, umyć i pokroić w pióra, paprykę w paski a pomidory w grubą kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażyć. Następnie dodać paprykę i smażyć kilka minut.
Krok 3 - Sojowe leczo foto
Potem dodać pomidory, przyprawy i dusić 5 minut, podlać bulionem, dodać koncentrat, natkę i dalej dusić około 10 minut.
Krok 4 - Sojowe leczo foto
Na koniec wrzucić pokrojone kotlety sojowe, zagotować i przykryć pokrywką, zostawić tak na kilka minut
Krok 5 - Sojowe leczo foto
Podawać z pieczywem ( ja podałam z domowym ).
Krok 6 - Sojowe leczo foto
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gibli 11.02.2014 19:04
smaczne:))
Rafał10 11.02.2014 17:57
ale wspaniałe! Zjadłabym z wielką przyjemnością :)
cukiereczek 11.02.2014 17:33
bardzo apetyczne
DorotaZ 11.02.2014 17:27
Smakowicie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat