Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty schab z piekarnika

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 4 ząbki
przyprawy 2 łyżki do pieczeni wieprzowej
papryka mielona 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
olej 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty schab z piekarnika

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą, zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć kminkiem i papryką.
Krok 1 - Soczysty schab z piekarnika foto
2
Skropić sokiem z cytryny, nakłuć w kilku miejscach.
Krok 2 - Soczysty schab z piekarnika foto
3
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem, zawiązać, pozostawić w lodówce na 2-3 godziny. Następnie w kilku miejscach wykałaczką przekłuć folię, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do do 180 stopni, włożyć naczynie z mięsem i piec około 1 godziny.
Krok 3 - Soczysty schab z piekarnika foto
4
10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, polać mięso powstałym sosem i piec do uzyskania rumianego koloru.
Krok 4 - Soczysty schab z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 02.07.2017 16:36
pyszny domowy schabik
Aleksandra/Olcia 01.07.2017 17:25
mniam,mniam
Janina 01.07.2017 16:15
Pyszności;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak