Soczysty schab z piekarnika

Soczysty schab z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • czosnek

    4 ząbki
  • przyprawy

    2 łyżki do pieczeni wieprzowej
  • papryka mielona

    1 łyżeczka
  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Soczysty schab z piekarnika

Kroki postępowania

Krok 1 - Soczysty schab z piekarnika foto
Umyte mięso osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, przyprawą, zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć kminkiem i papryką.
Krok 2 - Soczysty schab z piekarnika foto
Skropić sokiem z cytryny, nakłuć w kilku miejscach.
Krok 3 - Soczysty schab z piekarnika foto
Mięso włożyć do rękawa do pieczenia mięsa, skropić olejem, zawiązać, pozostawić w lodówce na 2-3 godziny. Następnie w kilku miejscach wykałaczką przekłuć folię, włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik nagrzać do do 180 stopni, włożyć naczynie z mięsem i piec około 1 godziny.
Krok 4 - Soczysty schab z piekarnika foto
10-15 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, polać mięso powstałym sosem i piec do uzyskania rumianego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Ada-Gaba 02.07.2017 16:36
pyszny domowy schabik
Aleksandra/Olcia 01.07.2017 17:25
mniam,mniam
Janina 01.07.2017 16:15
Pyszności;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat