Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysty kurczak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
kostka rosołowa drobiowa 1 szt
kostka rosołowa wieprzowa 1 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: soczysty kurczak

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka dzielimy na pół, następnie każdą połówkę kroimy wzdłuż na dwa kotlety. Otrzymujemy cztery kotlety.
Krok 1 - soczysty kurczak foto
2
Kostki rosołowe wrzucamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
Krok 2 - soczysty kurczak foto
3
Do rozgniecionych kostek rosołowych dolewamy odrobinę oleju, tak aby po wymieszaniu otrzymać płynną przyprawę.
Krok 3 - soczysty kurczak foto
4
Do otrzymanej marynaty dodajemy przyprawę do kurczaka Prymat. Ilość według uznania, ja lubię mocno przyprawione więc dodaje sporo.
Krok 4 - soczysty kurczak foto
5
Przygotowaną marynatą nacieramy przygotowane wcześniej kotleciki z obu stron i odstawiamy do lodówki na 2 godz.
Krok 5 - soczysty kurczak foto
6
Smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku oleju przez 5 min. z każdej strony.
Krok 6 - soczysty kurczak foto
7
Podajemy z ziemniakami lub ryżem. Smacznego.
Krok 7 - soczysty kurczak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak