Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysty i aromatyczny dorsz pieczony na obiad...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej rzepakowy 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
filet z dorsza 1 większy
ser żółty 10 dag
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
natka pietruszki 2 łyżki
surówka - w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: soczysty i aromatyczny dorsz pieczony na obiad...

Kroki postępowania

1
opłukać filet dorsza, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 6 porcji, olej wymieszać z kucharkiem, pieprzem, rozmarynem, sokiem z cytryny i natrzeć marynatą filety, odstawić na 30 minut, do blaszki włożyć papier do pieczenia filet będzie soczysty, nie suchy/, filety obsypać mąką i ułożyć na papierze
Krok 1 - soczysty i aromatyczny dorsz pieczony na obiad... foto
2
piec w 200 C na termoobiegu z 10-13 minut, na złocisty kolor, filety lekko można z papieru nakładać na talerz
Krok 2 - soczysty i aromatyczny dorsz pieczony na obiad... foto
3
podać z tłuczonymi ziemniakami z natka pietruszki, surówką np. z kiszonej kapusty i posypać gorące startym serem - tak pieczony dorsz jest soczysty, smaczny.............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - soczysty i aromatyczny dorsz pieczony na obiad... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 12.03.2016 20:19
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak