Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste pierogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 60 dag
cukier 1-2 łyż
mąka pszenna 3 szkl
płatki migdałowe 2 łyż
masło 3 łyż
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste pierogi

Wiśnie umyj, wydryluj, odlej powstałty sok, przesyp cukrem, wymieszaj i odstaw na 30 minut. Z mąki i ciepłej wody zagnieć ciasto, rozwałkuj cienko i wykrawaj krążki, na każdy z nich połóż wiśnie i zlep brzegi. W granku zagotuj wodę z solą i wkladaj do wrzątku, gotuj 1- 2 minut od wypłynięcia. Płatki zrumień na maśle i polej pierogi i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak