Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste mielone

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 800 g
bułka czerstwa 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
woda 1/2 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
cebula 1

Porada

Do kotletów nie ma konieczności dodawania jajka , tak jak to zazwyczaj się robi . Wystarczy dodać wody i kotlety są soczyste .

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste mielone

Karkówkę myjemy , kroimy na małe kawałki , mielimy. Cebulę obieramy , kroimy na cztery części , mielimy razem z mięsem . Dodajemy namoczoną w wodzie bułkę wraz z wodą w której się moczyła. Doprawiamy do smaku.Wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę . Formujemy kotlety , smażymy z każdej strony. Przekładamy do garnka , wlewamy olej ze smażenia , przykrywamy pokrywką , chwilę trzymamy na malutkim ogniu. Zestawiamy z ognia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wirtualnykucharz 09.05.2015 16:16
Bardzo lubię mielone , a te wyglądają super!
Smaczna_B 09.05.2015 15:59
to był program Magdy Gessler
Konczi 08.05.2015 20:35
lubię mielone, wyglądają pysznie
Aleksandra/Olcia 08.05.2015 18:32
też dodaję wodę zamiast jajka,kiedyś w jakimś programie o tym usłyszałam
Anna169Hosz 08.05.2015 17:19
Bardzo smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak