Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczyste befsztyki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 65 dag
sól
cukier
marynata
olej 120 ml
sos sojowy 4 łyżki
miód 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
czosnek 8 ząbków
masło 15 dag
koperek
szczypiorek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Soczyste befsztyki

Mięso płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki o grubości 5 cm lekko rozbijamy . Wszystkie składniki marynaty starannie wymieszać , te 15 dag masła ucieramy z ząbkiem czosnku , koperkiem , szczypiorkiem i natka pietruszki.Masło ma być schłodzone. Nacieramy plastry mięsa i układamy w salaterce przykrywamy i odstawiamy na pół godziny. Następnie opiekamy przez 5 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu co jakiś czas przewracamy na drugą stronę , gdy na powierzchni befsztyka pojawi się krew, przed podaniem na każdym gorącym befsztyku układamy wiórki masła ziołowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.07.2012 13:40
pyszne
babcia
babcia 10.07.2012 13:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak