Przepis i sposób przygotowania na: soczysta pierś z kurczaka w rękawie
Filet z kurczaka z piekarnika to prosty, smaczny i zdrowy sposób na przygotowanie popularnego mięsa drobiowego. By uzyskać soczyste mięso, warto piec je w rękawie specjalnie do tego przeznaczonym. Dodatek aromatycznych przypraw pozwala uzyskać delikatnie ziołowy smak mięsa, które podczas pieczenia przenika do mięsa, a także wytworzonego podczas pieczenia soku (który osadzi się na dnie rękawa do pieczenia). Filet z kurczaka z piekarnika to pomysł na obiad dla osób dbających o linię czy będących na diecie wysokobiałkowej.
1. Piersi oczyścić, można zostawić skórkę.
2. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i resztą przypraw.
3. Taką marynatą zalać piersi z kurczaka i zostawić na ok 2 godziny, lub na całą noc.
4. Przełożyć do rękawa i piec ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.