Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pierś z kurczaka

5.0
(42)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
mleko 3 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól 0,5 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pierś z kurczaka

Umyte i osuszone piersi posypujemy przyprawami. Przekładamy je do miski, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek i całość zalewamy mlekiem ( tyle by w całości zakryło piersi ).
Wkładamy mięso do lodówki, na 2 godziny.

Po dwóch godzinach, piersi z połową mleka, w którym się moczyły, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.

Włączamy piekarnik na 180st. i od momentu rozgrzania, pieczemy 40 minut, przewracając je w połowie czasu pieczenia ( czas pieczenia może się różnić +/- 10 minut, w zależności od wielkości mięsa ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jajadzia 25.06.2017 13:55
Zrobione i jeszcze szybciej zjedzone,pierś soczysta i przepyszna,nie miałam ziół prowansalskich to dałam bazylię,oregano .Pyszności
Pani Domu 04.10.2016 09:37
wygląda bardzo smacznie
agaK. 03.10.2016 11:11
Super danie, mam smaka:)
IZABELA29 03.10.2016 11:08
Bardzo apetyczna
Mniam 03.10.2016 10:52
Smacznie przygotowana pierś z kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak