Soczysta pieczona karkówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    50 dag
  • ziemniaki

    80 dag
  • cebula

    2 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    łyzeczka
  • Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

    2 łyżeczki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • rękaw do pieczenia

    kawałek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karczek umyć pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Posypać solą i pieprzem. Ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry, cebulę przekroić na pół i pokroić w półksiężyce. Posypać solą, przyprawami, ziołami i dokładnie wymieszać.Ziemniaki włożyć do rękawa następnie wyłożyć mięso, czosnek pokrojony w plasterki i spiąć klipsami lub związać sznurkiem. Rękaw z mięsem przełożyć do blaszki i piec godzinę w temperaturze 180C. Po 30 minutach przekręcić na drugą stronę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 13.09.2017 07:02
Uwielbiam karkówkę, szczególnie z grilla. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat