edi

Soczysta pieczeń wołowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczeń wołowa

    1 kg
  • zioła prowansalskie

    do smaku
  • olej

    4 łyżki
  • woda

    0.5 szklanki
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczeń wołową posól, posyp słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Włóż ją do rondla z rozgrzanym olejem. Obsmaż ją ze wszystkich stron,a gdy będzie już zarumieniona zalej ją pół szklanki wody i duś na małym ogniu obracając co jakiś czas, przekłuwaj ją widelcem, żeby w środku nie była sucha.Co jakiś czas dolewaj wody. Duś do miękkości. Potem dodaj skłóconą wodę i mąkę, mieszaj żeby nie było grudek. Gdy pieczeń będzie gotowa pokrój ją i podawaj z surówką i ziemniakami:) Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 05.10.2012 11:46
pychotka :)
krokodyl 01.07.2012 11:20
extra
Magdalena/26Mooi 16.06.2012 18:08
wspaniała
kate.500 12.06.2012 13:11
apetyczna
Rafał10 10.06.2012 20:09
uwielbiam taką pieczeń :)
koala 27.05.2012 23:44
oh jakie smaczne i soczyste mięsko !
eli82 07.05.2012 21:51
dobre
Katarzyna59 03.05.2012 15:31
pyszna
eduszo 26.04.2012 09:44
Lubie taka wołowinke.
smile 21.04.2012 21:39
Pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat