Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
koper włoski - nasiona 2 łyżki
Sól morska jodowana gruboziarnista Prymat 1 łyżka
olej 3 łyżki
fenkuł 500 g
rozmaryn świeży
wino białe wytrawne 500 ml

Porada

Dodatkowo: sznurek spożywczy i papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim

Schab myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.

W moździerzu tłuczemy nasiona kopru, świeży rozmaryn, sól. Mieszamy z olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.

Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie.

Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.08.2016 09:32
wgląda bardzo zachęcająco
Diana Rusiłowicz 30.08.2016 01:31
Jak apetycznie soczysta!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak