Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysta karkóweczka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula 1
majonez
keczup pikantny
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
ser żółty
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: soczysta karkóweczka

karkówkę kroimy na kotlety grubości ok. 1 cm. Rozbijamy i przyprawiamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, i smarujemy karkówkę keczupem i odrobiną majonezu. Następnie układamy na niej krążki cebuli i drobno pokrojone pieczarki. Przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1 godz w temp. 180 stopni. Ważne jest, żeby karkówka przez cały czas pieczenia była przykryta bo przez to pozostanie soczysta. Na koniec pieczenia, około 10 min przed końcem układamy na karkówce ser żółty i zapiekamy. Przepysznie smakuje z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta11 10.04.2013 18:11
pewnie jest pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak