Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczewica z rybą w sosie paprykowym podana z ananasem i fenkułem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 2/3 kubka
pstrąg z puszki w sosie paprykowym 1 puszka
papryka czerwona 1 średnia
czosnek 2 ząbki
fenkuł 1/4 sztuki
ananas 1/4 sztuki
szałwia 4 listki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Soczewica z rybą w sosie paprykowym podana z ananasem i fenkułem

Na patelni na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę oraz drobno posiekany czosnek. Jak już będzie lekko podsmażony dodać rybę z puszki, po około 1 minucie zdjąć z ognia.

Soczewicę przepłukać, następnie ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem listków szałwii. Odcedzić i dodać na patelnię do papryki z rybą, wymieszać lekko podgrzewając, doprawić solą i pieprzem.

Podawać z fenkułem pokrojonym w piórka i kawałkami ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak