Soczewica duszona z marchewką po indyjsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    pół szkl
  • marchew

    1-2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa garam masala orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę moczyć w wodzie przez godzinę, opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować 10 min (by nie rozgotowała się), odsączyć na sicie.

Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać, zeszklić na oliwie.

Dodać marchew i smażyć 5 min.

Następnie dodać soczewicę, przyprawy i smażyć jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorota20w 22.03.2012 13:59
tak, zgadzam sie
Zoso 21.03.2012 21:18
soczewica jest smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat