Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Snikers

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 2,5 kostki
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
baton 15 sztuk
mleko skondensowane 1/2 puszki
orzechy arachidowe 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Snikers

Kroki postępowania

1
10 snikersów łamiemy i roztapamy w kąpieli wodnej z 5 łyżkami mleka.1/4 mleka skondesowanego gotowanego dodajemy także do snikersów i razem rozpuszczamy.
Krok 1 - Snikers foto
2
Masło ucieramy. W między czasie ubijamy na pianę jajka z cukrem. Gdy ubijemy dodajemy do masła następnie roztopione snikersy (nie za ciepłe, ponieważ roztopi masło ani nie za zimne bo nie damy rady wyrzucić snikersy z garnka ponieważ siądą się.) Orzezchy ziemne siekamy i dodajemy połowę do kremu. Biszkopt rozcinami na dwie części i przekładamy kremem trochę zostawiamy na wierzch.
Krok 2 - Snikers foto
3
Z pozostałymi 5 snikersami i pozostłą krówką postępujemy tak jak za pierwszym razem tylko tym razem polewamy wierzch plaka. Przed polaniem polewy rozrzucamy po załości resztę orzechów ziemnych.
Krok 3 - Snikers foto
4
A oto efekt końcowy. Smacznego :)
Krok 4 - Snikers foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 17.05.2016 23:10
moje smaki,pyszny
Magda24 28.04.2013 21:50
fantastyczny snikers
justys759 28.04.2013 16:28
efekt końcowy rewelacja!
Janina 28.04.2013 14:11
Również robię snikersa trochę inaczej - drogi ale okazały i smakuje
Anna133 28.04.2013 13:54
chyba bardzo drogi 15 snikwerós ?
Renata9 28.04.2013 13:42
smaczne ciacho
Marta11 28.04.2013 13:40
robie inaczej snikersa tez jest troche drogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak