Śnieżny Puch

Śnieżny Puch

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • herbatniki

    200 g

Masa

  • twaróg zmielony

    500 g
  • cukier puder

    3 łyżki
  • bita śmietana

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • galaretka

    2 szt
  • gorąca woda

    500 ml

Kokosowa pianka

  • wiórki kokosowe

    6 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Śnieżny Puch foto
Blaszkę wyłożyć folią aluminiową. Na dnie poukładać herbatniki.
Krok 2 - Śnieżny Puch foto
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. Śmietanę ubijamy z mlekiem do uzyskania gęstej i puszystej masy. Następnie dodajemy cukier oraz ser. Miksujemy.
Krok 3 - Śnieżny Puch foto
Wystudzoną galaretkę wlewamy strumyczkiem do masy ciągle mieszając. Masę wylewamy na herbatniki i schładzamy w lodowce.
Krok 4 - Śnieżny Puch foto
Masełko topimy. Dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Smażymy kilka minut aż kokos się zrumieni. Cały czas mieszamy aby kokos się nie przypalił. Ostudzoną posypkę wykładamy na masę. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)
noninka77
Przepis jest na blaszkę 24 x 24 cm. Ja użyłam galaretki gruszkowej ale może to być również cytrynowa czy agrestowa. Ciasto jest delikatne i puszyste.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bertpvd

10.05.2017 15:28
Pyszny przepis

Ela15

30.10.2016 11:44
naprawdę wygląda jak puch

dodi

24.10.2016 12:09
bardzo apetyczne

Patrycja33

24.10.2016 00:19
wygląda pieknie , chętnie bym się skusiła:-)

Iwusia

23.10.2016 22:21
fantastyczne są takie ciasta :)

halina17

23.10.2016 22:03
Pysznie wyglada ciasto.

Janina

23.10.2016 21:37
Pyszności;))

MAR3STA

23.10.2016 20:55
pyszny deser

Wiktoria29

23.10.2016 19:51
zjadłabym....

Beatris

23.10.2016 19:13
Smakowity serniczek, z przyjemnością zjadłabym kawałeczek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat