Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śnieżne kule

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 3 sztuki
cukier puder 1 szklanka
jajko 5 sztuk
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,1/2 łyżki
bita śmietana
wiórki kokosowe
wódka cytrynowa 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: śnieżne kule

1,Żelatynę moczymy z 2 łyż wody, gdy napęcznieje dodajemy 2 łyż. Wrzątku, mieszamy aż całkowicie się rozpuści.
2,cytryny myjemy i parzymy wrzątkiem. Ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
3, białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodajemy po jednym żółtku.
4, cały czas ubijając dodać sok i skórkę z cytryn, alkohol i na końcu żelatynę.
5, całość dokładnie mieszamy i przelewamy do pucharków
6,wstawiamy do lodówki na 3 godz.
7,przed wyłożeniem na talerzyk zanurzamy na moment we wrzącej wodzie. Deser smarujemy bitą śmietaną i sypiemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.09.2015 15:26
Pomysłowo i smacznie.
Olimpia 26.03.2013 19:52
Piękny :) Uwielbiam wiórki kokosowe :) Warte polecenia i spróbowania :)
Laila2786 07.03.2013 11:49
super pomysłowy deser
Kasnaj 06.02.2013 09:43
takiego cudeńka jeszcze nie jadłam :)
kasienka23 05.02.2013 20:33
pomysłowe
Aleksandra/Olcia 05.02.2013 19:56
mniam,uwielbiam kokos
Sylwia26 05.02.2013 19:52
bardzo fajny przepis
babajaga1969 05.02.2013 19:45
jaki lekki i ciekawy deserek
Magda24 05.02.2013 19:41
jaki delikatny deserek
gosia1988 05.02.2013 19:27
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak