Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Snicers kawowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem kawowy
masa krówkowa puszka
orzechy włoskie 2 opakowania
kremówka 300ml
sos czekoladowy
biszkopt ciemny
śmietan fix
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Snicers kawowy

Upiec kakaowy biszkopt lub skorzystać z kupnego (2 placki). Masę kajmakową w puszce podgrzać i połączyć z orzechami (dostępne są w sprzedaży opakowania z gotowymi pokruszonymi orzechami). * Masę przełożyć razem z orzechami do miski i mieszając, podgrzać na parze. Ciężkie zajęcie;) Zostawić garść orzechów do dekoracji. Przełożyć na spód, przykryć drugim biszkoptem.
Krem kawowy:
250g masła roślinnego
1/2 kostki masła prawdziwego
5 łyżek wody
5 łyżek kawy rozpuszczalnej
3 łyżki kawy naturalnej
prawie pół szklanki cukru pudru
Oba rodzaje masła utrzeć z cukrem pudrem. Kawę rozpuszczalną przygotować na 5łyżkach wody. Dodać do masy maślanej razem z kawą sypaną. Zmiksować, ewentualnie dosłodzić.
Biszkopt posmarować kremem. Na wierzch rozsmarować ubitą kremówkę ze śmietan-fixem i cukrem. Nakładać do szprycy i wyciskać na krem. Posypać pozostałymi orzechami i polać sosem czekoladowym (gotowy lub z roztopiionej czekolady deserowej). Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 17.09.2012 22:25
niebo w gębie
Katarzyna47 17.09.2012 22:20
Fajne
Sylwia56
Sylwia56 17.09.2012 20:14
uwielbiam
ewelina/bunia 17.09.2012 20:02
pycha
manaika 17.09.2012 19:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak