Śniadaniowy twarożek Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    350 g
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • szpinak świeży

    1 garść
  • papryka czerwona

    1/5 szt
  • rzodkiewka

    5 szt
  • jogurt naturalny

    150 g
  • sól do smaku

    do smaku
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Twaróg umieścić w misce i rozdrobnić na przykład widelcem.
Do twarogu dodać pokrojone w plastry rzodkiewki i ogórki, na paseczki paprykę i szpinak oraz jogurt i przyprawy i wszystko wymieszać.
Twarożek odstawić na jakieś dziesięć minut aby smaki się przegryzły.
Podawać na śniadanie z pieczywem posmarowanym, masłem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat