Śniadaniowy koktajl jogurtowy z Kalerosse, bananami i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kalerosse

    80 gram
  • banan

    2 sztuki (małe i słodkie)
  • jabłko kwaśne

    1/2 sztuki
  • jogurt naturalny

    250 ml (rzadki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Banany i obrane jabłko pokroić na kawałki i umieścić w blenderze.
Dodać Kalerosse, a następnie wszystko razem zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość połączyć z rzadkim jogurtem naturalnym (mlekiem, bądź wodą).
(W razie potrzeby można dolać więcej płynu.)
Koktajl spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Diana Rusiłowicz
Kalerosse stanowi naturalne połączenie jarmużu i brukselki, a charakteryzuje się zielonymi i falistymi liśćmi oraz fioletowymi smugami. W 100g Kalerosse znajduje się 2 x więcej witaminy B6 oraz dwukrotnie więcej witaminy C niż w zwykłej brukselce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.02.2017 23:12
Samo zdrowie.
Diana Rusiłowicz 23.12.2016 00:53
Dziękuję :)
IKrakowianka 22.12.2016 19:56
super koktajl
Ola1984 22.12.2016 19:15
Mniam uwielbiam takie koktajle :)
Wafelek2601 22.12.2016 16:22
Ciekawy pomysł
ada.la 22.12.2016 15:27
coś pysznego
Agnieszka-87-25 22.12.2016 15:22
mniam pychota
Futka 22.12.2016 13:08
Zdrowe i pożywne pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat