Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 1/2 szklanki
mleko 2% 1/3 szklanki
jabłko 1 szt
mus jabłkowy 2 łyżki
laska cynamonu 1 szt
gorzka czekolada 1 kostka
miód prawdziwy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy

Kroki postępowania

1
Jest to propozycja śniadania dla dziecka lub szybkie śniadanie przed pracą.
Ryż wieczorem ugotować według opakowania. Najlepiej al dente.

Rano ryż włożyć do małego garnka, dodać mleko i miód (ja użyłam rzepakowego).
Dodać mus jabłkowy (domowej roboty bez cukru). Gotować w sumie 4-5 min. do połączenia wszystkich składników.
Krok 1 - Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy foto
2
Umyć, obrać i pokroić w kostkę jabłko. Dodać pod koniec gotowania dodać jabłko - umyte, obrane i pokrojone w kostkę bez gniazda.
Krok 2 - Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy foto
3
Zdjąć z ognia. Laskę cynamonu zetrzeć na tarce. Wystarczy szczypta.
Krok 3 - Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy foto
4
Opcjonalnie można zetrzeć na tarce odrobinę gorzkiej czekolady bio.
Krok 4 - Śniadaniowy brązowy ryż podwójnie jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak