Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe placuszki z kaszy manny z konfiturą z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
cukier brązowy 2 łyżki
masło 50 g
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
konfitura z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe placuszki z kaszy manny z konfiturą z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

Kaszę mannę zalewamy zimnym mlekiem i pozostawiamy na ok. 30 minut, aby napęczniała. Dodać żółtka, cukier brązowy, cukier waniliowy, cynamon, rozpuszczone przestudzone masło i wymieszać.
Osobno ubić pianę z białek (dodać szczyptę soli, aby białka lepiej się ubiły).
Piane dodać do masy z kaszy manny i delikatnie wymieszać.
Placki smażymy na suchej patelni dobrze rozgrzanej.

Podajemy z konfitura czarnej porzeczki lub inna ulubioną oraz bita śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 16.03.2017 09:17
bardzo lubie
bertpvd 07.03.2017 20:32
Super przepis
Wiesława1 07.03.2017 18:37
Ciekawa propozycja
Futka 07.03.2017 14:38
Cudowne i bardzo smakowite placuszki
dodi 07.03.2017 13:06
apetycznie wyglądają
tobi1989 07.03.2017 12:55
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak