Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
chleb tostowy
500 g -
jajko
10 szt -
mleko
1/2 szk -
Cebulka smażona Prymat
1/2 szk -
szpinak świeży
2 garści -
pomidorki koktajlowe
10 szt -
ser żółty
100 g -
boczek wędzony
100 g plastry -
kiełbasa krakowska
200 g plastry -
szczypiorek
1/2 szk posiekany -
sól
do smaku -
Pieprz czarny Prymat w młynku
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego Zewy
Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać.
Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser.
Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.
Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć.
Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ).
We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy.
Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach.
Podawać na gorąco.
składniki na 17 babeczek![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się