Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb tostowy 500 g
jajko 10 szt
mleko 1/2 szk
Cebulka smażona Prymat 1/2 szk
szpinak świeży 2 garści
pomidorki koktajlowe 10 szt
ser żółty 100 g
boczek wędzony 100 g plastry
kiełbasa krakowska 200 g plastry
szczypiorek 1/2 szk posiekany
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Porada

składniki na 17 babeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowe babeczki z chleba tostowego Zewy

Chleb pokroić w kostkę i wrzucić do miski.
Jajka wbić do drugiej miski, wlać mleko i rozmieszać.
Dodać cebulkę, posiekany szczypiorek i szpinak oraz wrzucić pokrojone pomidorki i starty na tarce ser.
Następnie dodać do smaku sól i pieprz i na koniec pokrojone w kostkę plastry boczku i kiełbasy i ponownie wymieszać.
Do miski z tymi składnikami przerzucić kostki chleba tostowego i wszystko ze sobą połączyć.
Formy do babeczek wysmarować olejem ( można powkładać papilotki, lepiej babeczki wyjdą z formy ).
We wgłębienia kłaść uformowane porcje przygotowanej masy.
Babeczki piec 25 minut w 190 stopniach.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak