Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadaniowa pasta jajeczna z rzeżuchą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
rzeżucha 1 duży pęczek
majonez 3-4 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 duża szczypta do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 duża szczypta do smaku

Porada

Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadaniowa pasta jajeczna z rzeżuchą

Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Świeżą rzeżuchę zetnij ,posiekaj i dodaj do reszty składników. Całość wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 13.04.2015 18:33
Dziękuję to dobry sposób na zużycie rzeżuchy , która pozostała nam po świętach.
justynkag 13.04.2015 14:16
Zrobię na pewno. Rzeżucha już mi rośnie
Kuchenka 13.04.2015 10:08
bardzo apetycznie
gosia56 13.04.2015 09:45
pyszna pasta;)
Seba 13.04.2015 08:24
super pasta
Skotka 12.04.2015 23:24
Szybka i pyszna:)
Futka 12.04.2015 23:17
Przepyszna i bardzo pożywna pasta śniadaniowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak