Śniadanie dla niejadka

Śniadanie dla niejadka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 sztuki
  • pomidor

    2 sztuki
  • sałata do dekoracji

    3 listki
  • szczypiorek

    3 sztuki
  • rzodkiew

    1 sztuka
  • Goździki całe Prymat

    3 sztuki
  • majonez

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śniadanie dla niejadka

Jajka ugotować na twardo i obrać. Warzywa umyć. Jajkom odkroić część szerszego końca, aby stabilnie stały. Pomidorom odkroić zaokrąglone boki i wydrążyć je. Na talerzu ułożyć sałatę, postawić jajka. Na dwa z nich położyć pomidorowe kapelusze i udekorować je kropkami z majonezu. Trzecie jajko naciąć z góry w dwóch miejscach, włożyć plasterki rzodkiewki. Z goździków zrobić oczy i nosek, ze szczypiorku wąsy i ogonek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Myszka75 02.01.2014 19:57
Takie śniadanko na pewno szybko zniknie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat