Śniadanie bezglutenowe

Śniadanie bezglutenowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Szybkie, pożywne śniadanie dla każdego.
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Na pastę:

  • jajka

    3 sztuki
  • wasabi

    1 łyżeczka
  • kurkuma mielona

    0.5 łyżeczki

Dodatkowo:

  • mieszanka świeżych sałat

    1 garść
  • pomidorki koktajlowe

    12 sztuk
  • Szczypiorek cienki

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżeczka

Wafle

  • wafle ryżowe

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek, a następnie przeciskamy przez praskę oddzielnie białka i oddzielnie żółtka.

Do białek dodajemy wasabi, doprawiamy odrobiną soli, a do przeciśniętych żółtek oprócz soli dodajemy kurkumę.

Na talerzach układamy sałatę, skrapiamy ją oliwą, a wafle ryżowe smarujemy po połowie każdą z past.

Danie dekorujemy pomidorkami i drobnym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat