Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smorodinówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 1 kg
miód lipowy 1 łyżka
cukier 3/4 szkl
laska wanili
Goździki całe Prymat 3
spirytus 0,5 l
wódka 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: smorodinówka

Owoce umyłam i poobrywałam z łodyg. Wsadziłam do dużej butelki, dodałam miód, wanilię, wódkę i spirytus. Zostawiłam na 5 tygodni. Po tym czasie odcedziłam. Owoce zasypałam cukrem i odstawiłam na tydzień. Po tym czasie znów odcedziłam i wymieszałam płyny z pierwszego i drugie przecedzenia.
Odstawiłam na parę tygodni.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 06.12.2012 11:09
pewnie dobra
Stenka 20.11.2012 15:17
pewnie dobra ta naleweczka
Anna169Hosz 07.11.2012 16:12
Rewelacja, w przyszłym roku na pewno zrobię.
Patrycja25 07.11.2012 11:55
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak