smordinówka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    400 ml
  • porzeczki czarne

    1,5 kg
  • wódka

    1,5 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce umyć, usunąć szypułki, wrzucić do słoja. Odstawić w ciemne miejsce na około 4 tygodnie. Mieszać od czasu do czasu. Po 6 tygodniach dolać spirytus. Odstawiamy na dwa miesiące. Filtrujemy i przelewamy do butelek. Trzymać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 22.11.2014 14:48
do nalewek dodaje się cukier, taka nie ma żadnego smaku, a na dodatek zbyt mocna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat