Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smordinówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 400 ml
porzeczki czarne 1,5 kg
wódka 1,5 litr

Przepis i sposób przygotowania na: smordinówka

Owoce umyć, usunąć szypułki, wrzucić do słoja. Odstawić w ciemne miejsce na około 4 tygodnie. Mieszać od czasu do czasu. Po 6 tygodniach dolać spirytus. Odstawiamy na dwa miesiące. Filtrujemy i przelewamy do butelek. Trzymać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.11.2014 14:48
do nalewek dodaje się cukier, taka nie ma żadnego smaku, a na dodatek zbyt mocna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak