Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki czerwone 200 g
mleko 3,2% 750 ml
miód 2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
migdały 2 łyżki
orzechy arachidowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smoothie z porzeczkami, cynamonem i orzechami

Do przygotowania smoothie użyłam mrożonych porzeczek. Dzięki temu jest ono mocno zmrożone. Możemy również użyć świeże porzeczki i koktajl schłodzić w lodówce. Do blendera wsypujemy porzeczki (już delikatnie rozmrożone). Blendujemy, powstanie nam gęsty sorbet. Następnie dolewamy mleko oraz miód. Na końcu wsypujemy migdały, orzechy oraz cynamon. Całość dokładnie miksujemy. Przelewamy do szklanek na koktajle, wierzch dekorujemy porzeczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 15.06.2016 23:44
ależ u Ciebie smakołyki.
Malinka 05.06.2016 16:54
Smaczne i zdrowe smoothie :)
Katarzyna59 05.06.2016 16:32
super pomysł
jagoda5913 05.06.2016 14:55
ciekawy pomysł
2milutka 05.06.2016 14:41
Ciekawe połaczenie!
AZgotuj 05.06.2016 14:05
pysznie można się napić :)
ilka01 05.06.2016 13:15
pyszności :)
VioletoweKucharzenie 05.06.2016 11:37
Porządny zastrzyk energii w postaci kwaskowatych porzeczek. Smak delikatnie łagodzi cynamon, migdały i orzechy. Polecam na śniadanie lub po treningu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak