Smoothie brzoskwiniowo-ogórkowe z miętą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    6 szt
  • ogórek kiszony

    2 szt
  • mięta

    3 gałązki
  • miód płynny

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie i ogórki myjemy i osuszamy. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w półplasterki. Brzoskwinie, ogórki i listki mięty (bez łodyżek) miksujemy w dzbanku na gładko. Dosładzamy miodem do smaku. Lód kładziemy na suchej ścierce i rozdrabniamy uderzając tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Dodajemy do dzbanka miksera i miksujemy tylko chwilkę tak aby pozostały małe kawałki lodu. Serwujemy udekorowane plasterkiem ogórka i listkiem mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat