Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowo-jogurtowo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30% 330 ml
jogurt grecki 500 ml
galaretka wiśniowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
galaretka cytrynowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowo-jogurtowo

Galaretkę wiśniową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia.
Galaretkę agrestową rozpuścić w szklance wrzącej wody i wylać na talerz do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wrzątku, dodać łyżeczkę żelatyny i pozostawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodawać stopniowo jogurt ciągle ubijając.
Stężałą galaretkę agrestową i wiśniową pokroić w grubą kostkę.
Do masy śmietanowo-jogurtowej wlać wystudzoną galaretkę cytrynową, wymieszać dokładnie i dodać pokrojoną galaretkę wiśniową i agrestową. Wylać do tortownicy i włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 23.07.2014 23:29
Super deserek :-)
misia53 17.07.2014 12:19
fajny lekki deserek
matesko 17.07.2014 12:13
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak